24. marraskuuta 2014

EASYergonomics experts.Ei nimi kynää pahenna, ajattelin kun pääsimme Buzzador-kampanjaan, jossa oli tarjolla ergonomia kyniä. Tämä kampanja sopi meille kuin nenä päähän, koska meiltä löytyy ekaluokkalainen, joka opettelee kirjoittamista. Olen huomannut sen asian, minkä varmaan monet ekaluokkalaisen vanhemmat, että lapsi puristaa kynää sormet valkoisina ja sekös alkaa kiukuttamaan lasta, kun sormet väsyvät parin kirjaimen jälkeen. Kyniä on kahta sorttia; oikeakätisille löytyy omat kynät ja vasenkätisille omat lyijyttimet. Meidän 7-vee innostui tästä kampanjasta aivan hulluna, koska rakastaa kirjoittamista ja piirtelemistä. Ensimmäisenä testattiin tavalliset lyijykynät, joilla oli helppoa tehdä piirroksen omaista työtä.Kynissä on koloja, joihin sormet asettuvat nätisti, eikä kynää tarvitse rutistaa kovaa, jotta se pysyisi nätisti kädessä. Suomen ääriviivojen vahvistaminen kävi sukkelasti näillä kynillä.Lyijytäytekynä sopi paremmin kirjoittamiseen, koska terä on tietenkin paljon terävämpi. Kynä oli kooltaan todella pieni. Se sopi hyvin ala-asteikäisen käteen. Mukana tuli myös teroitin, jota hetki ihmeteltiin. Yleensähän teroittimella teroitetaan koko kynää, siis puuosaakin, mutta tässä versiossa teroitetaan vain terää! :D Ä-kirjaimista tuli kauniita ja lapsi tykkäsi kynän muodosta. Annoin kynät heti kouluun mukaan ja siellä riittikin muilla lapsilla ihmeteltävää. Olivat heti ihmetelleet, että onko kynä kuulakärkikynä. Varsinkin tytöt olivat innostuneet tuosta, koska se oli pinkki. Kyniä on kyllä ainakin myös sinisenä, mutta tämä kynä joka saatiin testaukseen, oli pinkki, eikä onneksi haitannut meidän poikaa yhtään. Sen verran paljon poitsu tykkäs kynästä, että halusi näitä heti lisää penaaliinsa.Kuvassa näkyy vielä paremmin erikoinen teroitin, sekin on muodoltaan ergonominen! ;)

Värikyniäkin testattiin, mutta tein siitä oman postauksen. Se tulee myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. No hitsi, olis pitänyt sittenkin hakee tohon kampanjaan. Meillä äSsä opettelee kans kirjaimia, olis taatusti tykänny. Mua vaan hillitti se, että jostain kynästä olis tarvinnu tehrä kaks postausta, mut eihän se ongelma olis ollukkaan jos kerran niitä kyniä sai tommosen kasan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meidän lapset on kyllä tykänneet tosiaan noista kynistä. Varsinkin kun joskus väsyttää läksyjen teko tai piirtely, niin kynät eivät lentele seinille kun niillä piirtäminen ja kirjoittaminen on niin mukavaa. Tuli kyllä meille tarpeeseen!

   Poista
 2. Hyvä kynänjälki koululaisella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on opettajakin kehunut, joten suuri kiitos esiopetuksesta! ;)

   Poista